«یزدانی» زیر سایه درخشش دو مرد طلایی/ کمبودهایی که احساس شد
«یزدانی» زیر سایه درخشش دو مرد طلایی/ کمبودهایی که احساس شد

به گزارش خبرنگار مهر، شاگردان پژِمان درستکار شب گذشته حاصل ماه‌ها تلاش و ممارست در اردوهای تیم ملی و حضور در تورنمنت‌های رسمی و تدارکاتی را گرفتند و با کسب دو مدال طلا، سه نقره و دو برنز، عنوان نایب قهرمانی رقابتهای جهانی را از آن خود کردند. بی‌تردید نقطه عطف این دوره از مسابقات، […]

به گزارش خبرنگار مهر، شاگردان پژِمان درستکار شب گذشته حاصل ماه‌ها تلاش و ممارست در اردوهای تیم ملی و حضور در تورنمنت‌های رسمی و تدارکاتی را گرفتند و با کسب دو مدال طلا، سه نقره و دو برنز، عنوان نایب قهرمانی رقابتهای جهانی را از آن خود کردند.
بی‌تردید نقطه عطف این دوره از مسابقات، درخشش بی بدیل و افتخارآفرین کامران قاسمپور و رحمان عموزاد بود که توانستند در فینال رقابتهای جهانی، رقبای توانمند آمریکایی خود را شکست دهند و با اقتدار به مدال طلا برسند. هر چند دیگر فینالیست‌های تیم ایران هم تا رسیدن به این مرحله تلاش فراوانی کردند، اما در عمل مشخص شد، دو آزادکار طلایی کشتی آزاد ایران یک سر و گردن از تمامی همقطاران خود بالاترند.
در مقابل باید به تلخ‌ترین اتفاق مسابقات جهانی امسال یعنی شکست عجیب حسن یزدانی برابر دیوید تیلور هم اشاره کرد که به گفته بسیاری از کارشناسان و اهالی کشتی، پیش بینی نتیجه امتیازی آن بسیار سخت بود. یزدانی در پنجمین دوئل خود با رقیب سنتی‌اش از آمریکا هیچ حرفی برای گفتن نداشت و با وجود اقتدار و توانمندی همیشگی خود نتوانست کوچک‌ترین خطری برای تیلور ایجاد کند. بطوریکه چهارمین و سنگین‌ترین باخت خود برابر حریف آمریکایی اش را رقم زد و نشان داد در یکسال گذشته نتوانسته پا به پای دیوید تیلور، تمرین و آماده سازی کند.

تیلور در فینال با یزدانی نشان داد به خوبی رقیبش را آنالیز کرده و در نهایت اجازه هیچ عرض‌اندامی به او نداد؛ کاری که کادر فنی تیم ملی کشتی کشورمان برای این دیدار و دیگر کشتی‌های مهم انجا نداد و یا اگر انجام داد، اصولی و علمی و کارساز نبود.
مطمئناً مدال آوران کشتی آزاد کشورمان در رقابتهای جهانی در اکثر اوقات با تکیه بر توان ذاتی فنی و جسمی خود به مدال رسیدند و نمی‌توان بحث تبلیغاتی آنالیز حریفان و یا کُچینگ حساب شده کادر فنی را در موفقیت‌های آنها دخیل دانست.
در مقابل باید به کاروان کشتی آمریکا اشاره کرد که مثل همیشه با مربیان و آنالیزورهای پر تعداد خود به میدان آمد و اکثر رقبای خود را با دقت و وسواس آنالیز و مغلوب کرد. در نهایت نیز مزد آنالیزهای علمی و اصولی خود را با قهرمانی مقتدرانه گرفت و نشان داد در غیاب تیم روسیه می‌تواند به راحتی سکوی نخست رقابتهای جهانی را از آن خود کند.

کشتی آزاد ایران در رقابتهای جهانی سال گذشته در نروژ با ۳ طلا، ۳ نقره و یک برنز بر سکوی سومی ایستاد و امسال انتظار می‌رفت شاگردان درستکار در غیاب تیم قدرتمند روسیه جام قهرمانی را بالای سر ببرند؛ غافل از اینکه تیمی مدعی و توانمند مثل آمریکا در این مدت بیکار نبوده و با کسب ۴ طلا و ۴ نقره، سکوی قهرمانی را از آن خود کرد.
به هر حال از دست دادن فرصت سبقت از آمریکا و کسب عنوان قهرمانی در غیاب روس‌ها برای کشتی آزاد ایران، درس‌های زیادی برای کادر فنی داشت. این دوره از مسابقات با تمام برد و باخت‌ها و اتفاقات تلخ و شیرینش به ما ثابت کرد، بحث آنالیز و داشتن استراتژی دقیق و حساب شده در تمامی اوزان، امری لازم و غیر قابل انکار است و دیگر نمی‌توان همان نسخه‌های قدیمی و نخ نمای همیشگی را برای مبارزات بزرگی همچون مصاف یزدانی و تیلور تجویز کرد.