خدانگهدار منوچهر
خدانگهدار منوچهر

گناوه‌آنلاین- مرتضی خضری: آرام از کنار زمان می‌گذرم، به قاب‌های نشسته بر دیوار خیره می‌شوم، نام خیلی‌ها از دفتر زندگی ورزش قلم خورده است. از خلیل کبگانی گرفته تا حسن علی هنرکار تا عبدالعزیز افتخاری تا محمود حیات‌داوودی تا محمد گرگی تا عباس شیری تا محمد جوکار تا بهادر آبی تا عباس کرمی تا هادی […]

گناوه‌آنلاین- مرتضی خضری: آرام از کنار زمان می‌گذرم، به قاب‌های نشسته بر دیوار خیره می‌شوم، نام خیلی‌ها از دفتر زندگی ورزش قلم خورده است. از خلیل کبگانی گرفته تا حسن علی هنرکار تا عبدالعزیز افتخاری تا محمود حیات‌داوودی تا محمد گرگی تا عباس شیری تا محمد جوکار تا بهادر آبی تا عباس کرمی تا هادی حبشی تا رضا غلامی و تا خیلی‌های دیگر و امروز نام منوچهر امیری هم بر دیوار زمان ثبت شد. منوچهر امیری در ۱۵ تیرماه ۱۳۲۹ به دنیا آمد ولی در شناسنامه ۱۵ تیرماه ۱۳۳۱ ثبت است. در سال ۴۵ چنان بر موج فوتبال سوار بود که هیچ مانعی جلودارش نبود. منوچهر امیری و بهمنیار بوشخور به دنبال تاسیس تیمی بودند تا فوتبال را به بازی بگیرند. امیری و بشخور شعاع را ساختند. شعاع زود آمد و زودتر رفت؛ کمتر از دو ماه عمر نکرد و ناگهان شاهین از پس شعاع تابید. شاهین با پیشنهاد جلال غریب‌زاده و موافقت زنگویی و پوربهی متولد شد. منوچهر امیری هنوز با شاهین خوب سرگرم نشده بود که حکم انحلال این تیم در ۲۰ تیرماه ۱۳۴۶ در پایتخت امضا شد. خبر انجلال شاهین خیلی زود به گناوه هم رسید. با این حکم همه می‌دانستند شاهین نباید باشد. منوچهر امیری که نمی‌خواست لذت در کنار شاهین بودن را از دست بدهد گاهی با جمع و جور کردن دوستان بازی‌های دوستانه را انجام می‌داد اما وقتی پرویز دهداری رخت پرسپولیس را پوشید و شاهینی‌ها در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۳۴۷ به این تیم کوچ کردند، شاهین هم در گناوه به انتهای راه رسید. در گناوه منوچهر امیری تا قبل از انقلاب ۵۷ با پرسپولیس و تاج بود. همین که انقلاب شد امیری هم برای راه اندازی شاهین به راه افتاد. در گناوه پرسپولیسی‌ها حضور مجدد شاهین را بر نمی تابیدند. آنها می‌دانستند که ظهور دوباره شاهین با کوچ بازیکنان آنها روبرو خواهد شد. کشمکش بالا گرفت و زنگویی و فقیه از بوشهر برای میانجیگری به گناوه آمدند. منوچهر امیری از یک سو و از سویی دیگر بهمنیار بوشخور و علی‌کرم گرنه و رحیم فریبرزی بر سر نام شاهین و پرسپولیس حرف داشتند اما بالاخره حق به منوچهر امیری داده شد و امیری همراه با تعداد زیادی از بازیکنان تاج و پرسپولیس شاهین را بنا کرد. شاهین تهران هم با نامه‌ای که به اداره تربیت بدنی گناوه در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۶۰ فرستاد به شاهین گناوه رسمیت داد. در این نامه علی کبگانی به عنوان موسس معرفی شد.

منوچهر امیری در کنار فوتبال، در سه مرحله رئیس هیات فوتبال هم شد. امیری با حضور لطیف میمنی در راس اداره تربیت بدنی به عنوان رئیس هیات فوتبال انتخاب شد. امیری از ۱۹ بهمن ۱۳۶۰ تا ۲۵ شهریور ۱۳۶۳ رئیس هیات فوتبال گناوه بود.

امیری وقتی هیات فوتبال را ترک کرد بیش از ۲۰ سال در کنار شاهین ماند و وقت خود را با شاهین تقسیم کرد. امیری در سال ۱۳۸۵ مجددا رئیس هیات فوتبال شد. کیخسرو نصرتی در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ از هیات فوتبال گناوه کنار کشید. با کنار رفتن نصرتی بار دیگر امیری رئیس شد. منوچهر امیری تا ۱۰ خرداد ۸۷ رئیس هیات فوتبال بود و سپس جای خود را به حسن توسلی داد. با رفتن حسن توسلی در ۹ خرداد ۱۳۹۰ بار دیگر منوچهر امیری رئیس شد و تا اسفند ۹۸ در راس هیات فوتبال گناوه بود. منوچهر امیری بعد از چند روز مبارزه با ویروس کرونا در روز ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ دنیا را ترک کرد.

امیری جوان بود که با فوتبال وارد استادیوم تختی شد و پیر بود که از استادیوم شهید سراجی بیرون رفت.

  • نویسنده : مرتضی خضری