رئیس «شمشیر» را برای سرمربی از رو بست/اختلاف دو نفر اول شمشیربازی
رئیس «شمشیر» را برای سرمربی از رو بست/اختلاف دو نفر اول شمشیربازی

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از تراژدی تلخ المپیک که شمشیربازی اسلحه سابر ایران را از مسیر پرتحسین و ستایش چند سال اخیر دور کرد، چندماهی طول کشید تا ملی پوشان این تیم دوباره به خود بیایند و جایگاه همیشگی شان در دنیا را دنبال کنند با این حال به نظر می‌رسد بی توجه به […]

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از تراژدی تلخ المپیک که شمشیربازی اسلحه سابر ایران را از مسیر پرتحسین و ستایش چند سال اخیر دور کرد، چندماهی طول کشید تا ملی پوشان این تیم دوباره به خود بیایند و جایگاه همیشگی شان در دنیا را دنبال کنند با این حال به نظر می‌رسد بی توجه به این «بازگشت به خود» و حتی ماه‌های حیاتی که تا زمانی بازی‌های آسیایی و رویدادهای انتخابی المپیک باقی مانده، برخی شمشیرها برای این تیم و ترکیبش از رو بسته شده است.
صحبت‌های متناقض در مورد ترکیب تیم اعزامی به مسابقات گرندپری تونس و حتی تصمیم گیری های شخصی در این زمینه بیانگر این مسئله است به خصوص که منجر به لغو اردوی برنامه ریزی شده برای حضور در این رویداد شده و حتی صحبت‌های ضمنی مبنی تغییر کادر فنی را هم مطرح کرده است.
گرندی پری تونس سومین رویداد از برنامه مصوبی است که با پیشنهاد امین قربانی سرمربی تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر و موافقت فدراسیون برای این تیم تصویب شده است. این رقابت‌ها از ۲۲ دی ماه آغاز می‌شود. به همین منظور قرار اردوی نخست ملی پوشان از ۲۸ دی ماه آغاز شده و به مدت ۱۰ روز ادامه داشته باشد اما تغییر ترکیب اعزامی و اعلام آن از سوی سرپرست فدراسیون یکسری دخالت‌های داخلی را عیان کرد که نتیجه آن، تعویق اردو تا به امروز شد.

امین قربانی سرمربی تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر که این تیم را در الجزایر نایب قهرمان جهان کرد
طی دو ماه اخیر تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر در جام جهانی الجزایر و گرند پری فرانسه شرکت داشت. بعد از موفقیت قابل توجه در الجزایر، ملی پوشان اعزامی به فرانسه نتوانستند عملکرد قابل تحسینی داشته باشند به خصوص که هیچیک از ۵ نماینده اعزامی نتوانستند از جدول ۶۴ نفره بالاتر بروند (پاکدامن، فتوحی و رهبری در این جدول حذف شدند و زاهدی و باهرارسباران اصلاً به این جدول نرسیدند).
این در حالی بود که پیش از مسابقات فرانسه مقرر شده بود که به جز علی پاکدامن هر شمشیرباز دیگری هم وارد جدول ۳۲ نفره این رقابت‌ها (فرانسه) شود مجوز اعزام به گرندپری تونس را به دست می‌آورد. این مسئله‌ای بود که از زبان سرپرست فدراسیون و سرمربی تیم ملی مطرح شده بود با این حال سرمربی تیم ملی تصمیم گرفت بدون لحاظ کردن این مسئله ترکیب کامل و پنج نفره تیمش را راهی تونس کند.
این تصمیم اما از طرف پورسلمان سرپرست فدراسیون رد شد چراکه وی تصمیم به اعزام تیم سه نفره متشکل از علی پاکدامن، محمد رهبری و محمد فتوحی گرفت؛ دقیقاً همین تصمیم گیری جرقه اختلاف میان فدراسیون و کادر فنی شد که در اولین گام هم گریبان اردو را گرفت و باعث لغو آن شد.
فدراسیون شمشیربازی پیش از این هم اعزام مشروط به مسابقات را در برنامه داشت و حتی شرکت در مسابقات فرانسه را منوط به نتیجه گیری در الجزایر کرده بود که با نقره تیمی به دست آمده حاصل شد. بنابراین اینکه برای اعزام به تونس، نتایج فرانسه ملاک تصمیم گیری قرار داده شد، عجیب نیست اما عجیب این است که تصمیمات بدون توجه به همین شرط و شروط مقرر، اتخاذ شده و دقیقاً همین تصمیمات هم به چالش برخورده است.

علیرضا پورسلمان که از ۳۱ شهریورماه سرپرستی فدراسیون شمشیربازی است
قاعدتاً سرمربی تیم ملی در راستای جوانگرایی که در ترکیب تیمش ایجاد کرده و برای کمک به ارتقای رنکینگ بازیکنان در آستانه رقابت‌های انتخابی المپیک تصمیم به استفاده از هر پنج ملی پوش خود در تونس گرفته است اما مشخص نیست مبنای فدراسیون برای اعزام سه بازیکن چه مسئله‌ای بوده است و اصلاً چرا این تصمیم در هماهنگی با سرمربی تیم ملی اتحاذ و مهمتر از آن اعلام نشد که اینگونه به حاشیه برای تیم محبوب و موفق شمشیربازی اسلحه سابر منجر نشود.
موضوع وقتی حادتر به نظر می‌رسد که سرپرست فدراسیون به صورت تلویحی از تغییر کادر فنی هم صحبت کرده و اینکه «از شنبه آینده اردو را آغاز می‌کنیم و منتظر هستیم سرمربی تیم تصمیمش را بگیرد!»، این در حالی است که جدایی پیمان فخری از راس کادر فنی ضربه محکمی به تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر بود اما حالا که این تیم دوباره روی پا شده، سرپرست فدراسیون بدون توجه به این مسئله چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کند.
طبیعی است که در هر فدراسیون با توجه به مسائلی که عمده آن بودجه است، برنامه‌هایش را به خصوص برای اعزام‌ها که متحمل هزینه‌های سنگینی است، نهایی می‌کند اما طبیعی‌تر این است که اینگونه تصمیمات در هماهنگی با کادر فنی اتخاذ شود. در غیر این صورت «دخالت در امور فنی» اولین برداشتی می‌شود که می‌توان از ماجرا و رو در روی شدن افراد در آن داشت.
قدر مسلم آنکه تیم ملی شمشیربازی بالاخره وارد اردو می‌شود و در نهایت با ترکیب پنج نفرهِ موردنظر سرمربی یا سه نفرهِ موردنظر سرپرست عازم تونس خواهد شد اما اینگونه مسائل قطعاً باعث تخریب و متزلزل شدن جایگاه تیم می‌شود؛ تیمی که طی سال‌های گذشته تنها بخش موفق فدراسیون بود و با عملکرد تحسین برانگیزش بسیاری از ضعف‌های فدراسیون را زیر سایه خود قرار داد. البته که این تیم بعد از ناکامی در المپیک در رویدادهای مجارستان، گرجستان، کره جنوبی، مصر و اسپانیا هم حضور بی رونقی داشتند اما نایب قهرمانی ارزشمند به دست آمده در الجزایر نشان داد که همچنان می‌توان روی پتانسیل شمشیربازی اسلحه سابر حساب ویژه ای باز کرد.
این نایب قهرمانی در حالی در کارنامه تیم شمشیربازی ایران ثبت شد که این تیم آخرین بار پنج سال پیش و در جام جهانی پادووای ایتالیا (سال ۹۷) موفق به حضور در فینال و کسب مدال نقره شده بود. از این حیث نایب قهرمانی کسب شده در الجزایر اولین بار و تاریخی به حساب نمی‌آید اما برای شمشیربازی اسلحه سابر ایران که یک سالی از خودنمایی در میان بزرگان جهان دور مانده بود، گام محکمی بود در آغاز مسیری که در آن قرار گرفت؛ مسیری که حالا با برخی دخالت‌ها و رو در رویی‌ها به حاشیه کشیده شده است.