به بهانه خودکشی کودک ۱۱ ساله
به بهانه خودکشی کودک ۱۱ ساله

۲۰مهر ۱۳۹۹ مهری نامهربان انگشتانم می‌بارند و درد تو می‌ریزد ای وطن درد سنگین است سبو شکست و آب حیات ریخت گناوه‌آنلاین؛ دکتر منصوره حسینی- قانون دکوراتیو حمایت از اطفال و نوجوانان ۲۶ خرداد ۹۹ تصویب شد. در قسمت اجرائی‌اش ابتر بماند؟ نمی‌دانم اگر قصد اجرا نداشتیم چرا تصویب نمودیم؟ اگر تصویب شد چرا بودجه […]

۲۰مهر ۱۳۹۹ مهری نامهربان

انگشتانم می‌بارند و درد تو می‌ریزد ای وطن

درد سنگین است
سبو شکست و آب حیات ریخت

گناوه‌آنلاین؛ دکتر منصوره حسینی- قانون دکوراتیو حمایت از اطفال و نوجوانان ۲۶ خرداد ۹۹ تصویب شد.
در قسمت اجرائی‌اش ابتر بماند؟
نمی‌دانم اگر قصد اجرا نداشتیم چرا تصویب نمودیم؟ اگر تصویب شد چرا بودجه اجرایی به آن اختصاص داده نشد؟ اگر بودجه‌ای اختصاص داده شده کجاست! اگر اختصاص داده شد و نیست در کدام پستو مانده؟
قانونی خاص که قرار بود پناه و ملجا فرشته‌های معصوم و بی پناه باشد.
قانونی که قرار بود در جهت احقاق حقوق شهروندی و فراتر از آن رفاه و امنیت کودکان و نوجوانان با تدابیر پیشگیری اولیه و ثانویه و ثالث حامی باشد!
در حقوق کیفری ما حمایت بسیار کمی از کودکان بزه دیده یا در معرض خطر وجود داشت که تصویب این قانون گام موثری در جهت اقدامات پیشگیرانه محسوب می‌شد. در قانون کیفری حمایت‌هایی از اطفال بزه دیده می‌شود و حتی کودک بودن بزه دیده یکی از موجبات تشدید مجازات به حساب می آید اما در متن قانون حمایت از اطفال و نوجوانان ۱۳۹۹ قانون گذار پیشگیری ثانویه و تدابیر حمایتی خود را از کودکان در معرض خطر در مواردی و با تشکیلات خاص اعلام می‌نماید.
در قانون خاص حمایت از اطفال و نوجوانان شناسایی عوامل خطر و پیش بینی تدابیر حمایتی در قبال اطفال و نوجوانان در معرض خطر مورد توجه خاص قانون‌گذار قرار گرفته است.
در پیشگیری ثانویه تلاش‌های پیشگیرانه، در جهت کنترل افراد خاصی که در معرض خطر قرار دارند، متمرکز است. در این نوع پیشگیری، هدف آن است که با بکارگیری تدابیر مناسب و با مداخله‌های زودهنگام، از آسیب افرادی که در شرایط بحرانی به سر می‌برند و احتمال بزهکاری یا بزه دیدگی از سوی آنها وجود دارد، پیشگیری کند.
اما ظاهرا فقط به صورت ضربتی تصویب نمودیم و اجرایش را به خداوند یکتا سپردیم.
۲۰مهر شاهد خودکشی کودکی ۱۱ ساله در شهرستان دیر جنوب استان بوشهر، استانی غنی از منابع طبیعی و انسان‌هایی شریف اما محروم از امکانات رفاهی و توجه بودیم.
کودکی که به دلیل فشار اقتصادی و فقر امکانات رفاهی حداقلی جهت آموزش آنلاین مورد حمایت بجا و به هنگام از سوی قانون خاص تصویبی نبود و با انتخابی قاطعانه، ناامید و دلخراش صدای اعتراض نسل خود شد!
در این روزهای وانفسا ای کاش حداقل رابین هودی یافت می‌شد از جیب اختلاسگران که مختص و حق مسلم خود می دانند، مبلغی مدد می‌رساند!
جیب‌های ما کفاف بیش از یک، دو، ده، نهایت صد تبلت و گوشی تلفن برای محتاجین را ندارد!
همبستگی اجتماعی نفس‌هایش به شماره افتاده و دیر زمانی‌ست اندوخته‌های مردم خرج تورم می‌شود.
جامعه تا حد اشباع و فوق اشباع فشار را تحمل نموده، احتیاط شرط عقل است.
کشور ما از لحاظ منابع، کشوری ثروتمند است که با مدیریت صحیح و در راستای تامین نیازهای اولیه مردم و به وجود آوردن یک رفاه نسبی در بین اقشار مختلف می‌تواند امنیت روانی و اجتماعی را در زیر این سایه رفاه فراهم نماید.
به امید آن که یک روز بسیار نزدیک دیگر شاهد فقر و سایر آسیب‌های اجتماعی منجر به خودکشی کودکانه پر از مظلومیت و در عین حال بی تدبیری و ناکارآمدی نباشیم.
منصوره حسینی: دانش آموخته دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی، مدرس دانشگاه، پژوهشگر امور جرم شناسی و جامعه شناسی جنایی

  • نویسنده : منصوره حسینی